Η Ιστοσελίδα της Ζωγραφικής

mail: zografiki@zografiki.gr

    Είστε εδώ

Ιστολόγια

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2019-2020

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των μαθημάτων για την περίοδο 2019-2020. Το εργαστήρι όλων μας ξεκίνισε και φέτος δυναμικά, σας περιμένουμε για να οργανώσουμε τα τμήματα και να γνωριστούμε.
 
ΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ
 
Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται αγάπη και φαγητό και καθαρό αέρα και παιχνίδι

"Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται αγάπη και φαγητό και καθαρό αέρα και παιχνίδι", υποστηρίζει ο Philip Pullman, Βρετανός συγγραφέας που έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Εκφράσου με θετικές λέξεις: πως τα λόγια αναδομούν τον εγκέφαλο!

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε στον λόγο σας μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τον εγκέφαλό σας. Π.χ. αντί να λέτε «το παλεύω», πείτε «τα καταφέρνω». Αντικαταστήστε τις αρνητικές λέξεις στο λόγο σας με θετικές.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος - " Σταύρωση ", 1596-1600

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

«Μυστικός Δείπνος». Ο Ντα Βίντσι ως μοντέλο για τον Ιούδα, χρησιμοποίησε έναν εγκληματία από τα μπουντρούμια της Ρώμης. Τι διαφορά έχει ο πίνακας από άλλες αναπαραστάσεις

Ο «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι από σημαντικότερα και πλέον αμφιλεγόμενα έργα. Καλύπτει ολόκληρο τοίχο της τραπεζαρίας του μοναστηρίου Σάντα Μαρία ντέλε Γκράτσιε στο Μιλάνο.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Δομίνικος Θεοτοκόπουλος ( Ελ Γκρέκο ) " Αποκαθήλωση "

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Ο κορυφαίος Επιτάφιος του μεγάλου ζωγράφου Θεόδωρου Ράλλη παρέμεινε αθέατος για περισσότερο από 75 χρόνια. Τελικά πουλήθηκε το 2010 για 500 χιλιάδες ευρώ

Ο συγκεκριμένος πίνακας του μεγάλου ζωγράφου Θεόδωρου Ράλλη (1852-1909) παρέμεινε αθέατος για περισσότερο από 75 χρόνια. Η δημιουργία του ολοκληρώθηκε το 1893. Αγοράστηκε στο Παρίσι το 1935 από τον παππού τού σημερινού ιδιοκτήτη και πέρασε, από χέρι σε χέρι, σε τρεις ολόκληρες γενιές.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Ξεχωριστά τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Αθήνα

Από τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα και από την Κρήτη ως τη Θράκη κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

Θράκη

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Η αισιόδοξη πλευρά της τέχνης

«Η τέχνη οφείλει να ψυχαγωγεί τον άνθρωπο και όχι να τον βασανίζει. Αυτό το παθαίνει στην αληθινή του ζωή. Σκοπός της τέχνης είναι να άγει την ψυχή σ' έναν άλλο τόπο. Θέλω η τέχνη μου να είναι προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν. Προσπαθώ με το έργο μου να πλησιάσω την ομορφιά της ζωής.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Η πρώτη κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα έγινε το 1896 και το εισιτήριο ήταν πανάκριβο. «Παλλάς», «Νέον» και «Ροζικλαίρ», τα πρώτα σινεμά της πρωτεύουσας

Η πρώτη κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα έγινε τον Νοέμβριο του 1896 σε αίθουσα της οδού Κολοκοτρώνη. Το κοινό ήταν ήδη ενημερωμένο για τη νέα τεχνολογία από τις εφημερίδες.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Σελίδες

Εκτιμήσεις Έργων Τέχνης

Aναλαμβάνουμε εκτιμήσεις έργων τέχνης και πολυτίμων αντικειμένων. Οι εκτιμήσεις των έργων γίνονται σύμφωνα με τα στάνταρτ του America Association Of Appraisers και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασφαλιστικούς ή άλλους λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες: Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932576570 ή μεσω e-mail. Νικόλαος Τσιμπισκάκης ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ N.Y.U. (New York University).