Η Ιστοσελίδα της Ζωγραφικής

mail: zografiki@zografiki.gr

Το ιστολόγιο του/της tsimpiskakis

Μανώλης Χάρος

Μανώλης Χάρος

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα, το 1960. Σπούδασε στο Παρίσι στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts, και έκανε μεταπτυχιακό στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs. Εχει τιμηθείμε το γαλλικό εθνικό βραβείο Prixdes Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Βασίλης Σπεράντζας

Ο Βασίλης Σπεράντζας είναι Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (Ecole des Beaux Arts) και δίδαξε λιθογραφία στην ίδια σχολή από το 1976 έως το 1988. Από το 1988 κατοικεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Κιθ Άλλεν Χάρινγκ - Keith Allen Haring

Κιθ Άλλεν Χάρινγκ - Keith Allen Haring

Κιθ Χάρινγκ

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Γιάννης Γαΐτης - Yannis Gaitis

Ο Γιάννης Γαΐτης (Αθήνα, 4 Μαρτίου 1923 – 22 Ιουλίου 1984) ήταν Έλληνας ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Ρέμπραντ - Rembrandt Harmenszoon van Rijn

O Ρέμπραντ Χάρμενσοον φαν Ράιν (Ολλανδικά: Rembrandt Harmenszoon van Rijn, 15 Ιουλίου 1606 - 4 Οκτωβρίου 1669), γνωστός ευρύτερα ως Ρέμπραντ, ήταν πολύ σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, που σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Τζάκσον Πόλοκ

Ο Τζάκσον Πόλοκ (Paul Jackson Pollock, 28 Ιανουαρίου 1912 – 11 Αυγούστου 1956) ήταν Αμερικανός ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Αποτελεί έναν από τους μείζονες αλλά και δημοφιλέστερους ζωγράφους της Αμερικής.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Ρενέ Μαγκρίτ

Ο Ρενέ Μαγκρίτ (René François Ghislain Magritte) (Λεσίν, 21 Νοεμβρίου 1898 – Βρυξέλλες, 15 Αυγούστου 1967) ήταν Βέλγος ζωγράφος του σουρεαλισμού, σημαντικός καλλιτέχνης με επιρροές από τον ντανταϊσμό.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Θεόφιλος Κεφαλάς - Χατημιχαήλ

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ (πραγματικό όνομα: Θεόφιλος Κεφαλάς ή Κεφάλας) (Βαρειά Λέσβου, 1870 - Βαρειά Λέσβου, 24 Μαρτίου 1934), γνωστός απλά και ως Θεόφιλος, ήταν Έλληνας λαϊκός ζωγράφος της νεοελληνικής τέχνης και αγιογράφος.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Μαρκ Σαγκάλ

O Μαρκ Σαγκάλ, 7 Ιουλίου 1887 – 28 Μαρτίου 1985 ήταν Ρώσος ζωγράφος εβραϊκής καταγωγής. Θεωρείται ένας από τους μείζονες καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Αλέκος Φασιανός

Γεννήθηκε στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το διάστημα 1956-1960 στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη. Μελέτησε την αρχαία ελληνική αγγειογραφία και τη Βυζαντινή εικονογραφία.

Διαβάστε το στην Ζωγραφική

Σελίδες

Εκτιμήσεις Έργων Τέχνης

Aναλαμβάνουμε εκτιμήσεις έργων τέχνης και πολυτίμων αντικειμένων. Οι εκτιμήσεις των έργων γίνονται σύμφωνα με τα στάνταρτ του America Association Of Appraisers και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασφαλιστικούς ή άλλους λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες: Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932576570 ή μεσω e-mail. Νικόλαος Τσιμπισκάκης ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ N.Y.U. (New York University).